Отличиха Mustang и Volvo на автосалона в Детройт

Журито на дизайнерската асоциация EyesOn Design се състои от 32-ма именити автомобилни стилисти

3665 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Моделите Ford Mustang и концептуалното Volvo Concept XC Coupe бяха избрани за най-добри модели, представени по време на автомобилното изложение в Детройт, пише AutoMedia.

Новото поколение на Mustang получи приз "най-добър сериен автомобил на изложбата", побеждавайки конкуренти като BMW M3, Lexus RC F и Chevrolet Corvette Z06. Второто и третото място си поделиха новите Mercedes-Benz C-Class и Ford F-150.

Концептуалното Volvo Concept XC Coupe получи два приза. Първият е за "най-добър концептуален модел". Кросовърът на Volvo изпревари Toyota FT-1 и Kia GT4 Stringer. Вторият приз на прототипа е за иновация в дизайна и използваните материали.

Хартмут Варкус, който дълги години бе главният дизайнер на Volkswagen, получи почетна награда за "развитие на автомобилния дизайн".

Авторитетното жури на дизайнерската асоциация EyesOn Design се състои от 32-ма именити автомобилни стилисти. В него влизат имена като главният дизайнер на Kia-Hyundai Петер Шрайер, директорът по дизайна на Tesla Motors Франц фон Холцхаузен, шефът на дизайнерското подразделение на Mercedes-Benz Гордън Вагенер и главният дизайнер на Mazda Икуо Маеда.

Коментари: 0