Отново отложиха дело срещу Берлускони

Новата дата за разглеждане на делото „Медиасет“ е 20 април

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Апелативният съд на Милано отложи отново с един месец предпоследното заседание на процеса „Медиасет“ – по името на медийната империя на бившия премиер на страната Силвио Берлускони, предаде AFP. В него бизнесменът е обвиняем за данъчни измами.

Съдиите признаха, че собственикът на футболния отбор „Милан“ Силвио Берлускони е възпрепятстван да се яви, тъй като неговата политическа партия организира голяма манифестация днес в Рим и той ще председателства съвещание на щаба си преди да участва в събитието. Те определиха нова дата за разглеждане на делото - 20 април. Преди седмица заседанието бе отложено, тъй като Берлускони трябваше да участва във важна сесия на Сената.

Прокуратурата поиска да бъде потвърдена присъдата от четири години затвор, произнесена на първа инстанция срещу бившия премиер по делото „Медиасет“. Берлускони бе осъден на 26 октомври 2012 г., но наказанието веднага бе намалено на една година по силата на специален италиански закон за амнистиите, който смекчава присъдите за нарушителите над 75-годишна възраст. През тази година бившия премиер на страната ще завърши 77 години.

Подкрепи Economic.bg