Банкови служители протестират в Никозия

Финансовите министри от Еврозоната ще заседават отново на 24 март

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Стотици кипърски банкови служители провеждат шествие към президентството в Никозия, за да изразят публично притеснението си, че може да останат без работа, предава AFP. По-късно през деня, много кипърци ще протестират пред парламента, където народните представители ще дебатират относно спасителната програма, имаща за цел да предпази острова от банкрут.

Банковите служители са започнали шествието си от централното управление на профсъюза на служителите в банковия сектор в Кипър и са се насочили към президентството, преди техният път да бъде блокиран от полицията. Към момента не се съобщава за инциденти. 

Междувременно, председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум обяви, че заседанието на финансовите министри от Еврозоната ще се състои на 24 март от 19 часа българско време. На него ще се разгледа вторият за последната седмица план за спасяването на кипърската икономика. 

„Еврогрупата ще бъде утре в 18 часа в Брюксел”, заяви в Twitter холандският финансов министър, който председателства срещите на Еврогрупата. Извънредната среща ще последва седмица на многобройни конферентни разговори във връзка с кризата в Кипър. 

Подкрепи Economic.bg