Отварят летището в Бургас към 18 ч.

Всички транспортни обекти в страната функционират нормално при драконовски мерки за сигурност

7052 ~ 1 мин. четене

"Ще направим всичко възможно да отворим летище Бургас днес, преди 18 часа". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на заседание на кризисния в аерогарата. От вчера той е на мястото на инцидента.

Всички пътници от и за летище Бургас са превозени през летище Варна. Въпреки извънредната ситуация към този момент всички полети са изпълнени спрямо изискванията на авиокомпаниите и в зависимост от времето за пътуване между двете аерогари.  

Всички транспортни обекти в страната – летища, пристанища, авто и жп гари, функционират нормално, при засилени мерки за сигурност.  

Припомняме, че поради засилените мерки за сигурност временно ще бъде ограничен достъпа на лицата, посрещащи и изпращащи пътниците на аерогарите, а гражданите, на които им предстои полет, трябва да се явяват най-малко два часа по-рано на летището. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призовава гражданите да проявят разбиране и се извинява за причинените неудобства.

Подкрепи Economic.bg