Отвориха Дунав мост за камиони

Съоръжението беше затворено за тежкотоварни автомобили в понеделник, след като в нощта срещу неделя се отвори голяма дупка

224 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

От 19 ч. днес, 9 април 2013 г. е възстановено движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по Дунав мост, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Моторните превозни средства се пропускат поетапно в едното платно.

Трафикът се регулира от пътна полиция и е поставена необходимата сигнализация. Водачите на моторни превозни средства се призовават да спазват въведените ограничения на скоростта и указанията на контролните органи.

Аварийният ремонт на съоръжението приключи преди определения краен срок - 13 април благодарение на техническите решения, предложени вчера от работилата на място експертна група.

Дунав мост беше затворен за тежкотоварни автомобили в понеделник, след като в нощта срещу неделя се отвори голяма дупка. Решението доведе до образуване на километрични колони на ферибота Свищов - Зимнич, който беше препоръчван, като най-бързата алтернатива за преминаване в Румъния. В 15 ч. обаче съоръжението спря работа заради срив на системата.

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев заяви пред "Фокус", че проблемът е в грешно подадена информация, че най-бързият начин за преминаване към Румъния е именно фериботът в Свищов. "Има фериботи и във Видин, Оряхово и Никопол", посочи Пенчев и отбеляза, че тези, които заминават на изток, могат директно да ползват сухоземната граница. Областният управител обясни още, че обичайните часове, в които потегля фериботът, са 7.00, 11.00, 15.00 и 19.00 часа. "Като се умножат по шест на всеки час, това означава максимум 24 ТИР-а, а само вчера са минали 38", отбеляза той.

Подкрепи Economic.bg