Пак протести срещу шистовия газ

Утре ще има шествия в София, Варна, Добрич, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе и дори на българи в Лондон

Протест срещу промяната в мораториума на шистовия газ, приета от Временната анкетна комисия за добив на подземни богатства при опазване на околната среда, ще се проведе утре в страната и чужбина. Това каза пред Агенция "Фокус" Ангел Славчев от Гражданската инициатива срещу шистовия газ.

В София сборният пункт ще е паметникът на Патриарх Евтимий (Попа) (кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски") в 18.30 часа. Шествието започва в 19.00 часа, ще премине по ул. „Граф Игнатиев”, ул. „Г.С.Раковски”, ул. „Оборище” пред църквата Света София, ще заобиколи храм-паметник „Св. Ал. Невски” от южната страна, ще продължи по ул. „15-ти ноември” (пред входа на БАН) и ще завърши на пл. Народно събрание. Протестни действия се организират и в градовете – Варна, Добрич, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе. В Лондон наши сънародници също ще направят протест.

„Исканията ни са много ясни и точни – искаме забраната да си остане и да се разгледат много по-подробно регулативните мерки, защото целият бранш е в една дупка от липса на регулация. Няма кой да го регулира и оттам са и големите проблеми, които признават и самите сондьори или така наречените лобисти”, каза Ангел Славчев.

„Утрешният протест може би ще е едно начало на обединението, защото протестът ще се обедини заедно с протеста против промените в Закона за горите. Хората, които протестират срещу новия проектозакон за детето, също пожелаха да се включат в този протест. Събира се една критична маса от хора, които са недоволни от управляващите и от техните нестандартни решения и отмятането от обещанията, които поемат”, подчерта Ангел Славчев

Коментари: 0