Парламентът няма да заседава и днес поради липса на кворум

В пленарна зала се регистрираха едва 110 народни представители от БСП и ДПС

Парламентът няма да заседава и днес поради липса на кворум
156 ~ 1 мин. четене

Парламентът отново не събра кворум. В пленарна зала се регистрираха 110 народни представители от БСП и ДПС, а представителите на ГЕРБ не влезнаха в зала. Председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че днес няма да има заседание.

Така от ГЕРБ спазиха по-рано даденото обещание да не влизат в заседание, докато не бъде подадена оставка от премиера Пламен Орешарски. Заявили сме точно и ясно – имали точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай - не”, каза Борисов в ефира на Нова Телевизия.

„При така създалата се ситуация възниква следният проблем – дори правителството да внесе оставка, ще трябва да има заседание, за да се включи в дневния ред като извънредна точка. За да има заседание, трябва да има кворум.Ако няма кворум, трудно тази точка може да бъде включена в дневния ред”, обясни Миков веднага след поредното провалено заседание.

Сред основните акценти на седмичната програма на парламента е актуализация на бюджета на НЗОК. Управляващите настояват бюджетът на здравната каса да се актуализира с 225 млн. лева.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg