Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Заседанието ще е с продължителност от 10 до 17 часа и на него ще се обсъждат промените в данъчните закони

80 ~ 1 мин. четене

Парламентът реши да заседава извънредно в идния вторник. Причината за това е загубата на време за приемане и обсъждане на законопроекти заради дебатите около вотовете на недоверие и липсата на кворум в парламента.

Извънредното заседание ще е с продължителност от 10 до 17 часа и на него ще се обсъждат промените в данъчните закони. Предвижда се тогава да се проведе и парламентарен контрол.

Предложението за извънредно заседание беше направено от Атанас Мерджанов от левицата. 192-ма го подкрепиха, а 13 се въздържаха. Против нямаше.

В четвъртък лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че се обмисля четридневна работна седмица заради поредицата вотове, които ГЕРБ внасят и с които изяждат от времето за закони. Причината е, че до края на годината трябва да бъдат приети Бюджет 2014 и Изборния кодекс.

От „Атака" направиха за пореден път неуспешен опит да вкарат като точка в дневния ред искането им Народното събрание да наложи мораториум върху продажбата на земя на чужденци до 2020 г. Очаква се това да стане следващата седмица.

Подкрепи Economic.bg