Печалбата на Coca-Cola се повиши с 4%

Общите приходи нарастват до 12.3 млрд. долара

148 ~ 1 мин. четене

Coca-Cola, най-големият производител на безалкохолни напитки в света, отчете 3.9% ръст на печалбата за третото тримесечие на 2012 г., благодарение на подобрените продажби в Европа, съобщи Bloomberg.

Нетният положителен финансов резултат на базираната в Атланта корпорация нараства до 2.31 млрд. долара, или 50 цента на акция. За сравнение - година по-рано печалбата беше 2.22 млрд. долара, или около 48 цента. Средната прогноза на 14 анализатори, анкетирани от Bloomberg беше за резултат от 51 цента на акция.

Главен изпълнителен директор Мухтар Кент коригира цените и въведе нови продукти, в опит да се справи с по-слабото търсене в европейските държави, които продължават да се борят с дълговата криза. Продажбите в Европа нарастват с 1%, което е успех на фона на 4% спад през второто тримесечие.

Общите приходи на Coca-Cola са се повишили с малко под 1% до 12.3 млрд. долара. Вчера в Ню Йорк книжата на Coca-Cola се понижиха с 0.3% до 38.13 долара за акция. От началото на годината пазарната капитализация е добавила 9%.

Подкрепи Economic.bg