Пенчев: Апелът за неплащане на сметки е опасен

Според Божидар Данев трябва да се състави правителство "хибрид"

244 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Призивите за неплащане на сметките са опасни. Това коментира в сутрешния блок bTV омбудсманът на България Константин Пенчев. "Сега се горят сметките, но това не означава, че няма да се платят", поясни омбудсманът. По думите му сега има единство, но след време всеки ще трябва да се справя сам, като може да стигне до колекторска фирма или съдия изпълнител, което означава, че ще се платят сегашните високи сметки с лихва.

"Президентът трябва да запази този парламент поне още 10 дни, за да могат да се приемат належащи закони. Един такъв е Законът за енергетиката. Не получихме отговор как е стигна до увеличение на сметките със 150%", добави Константин Пенчев.

Председателят на Българска стопанска камара (БСК) Божидар Данев коментира, че в момента е нужно правителство "хибрид". "Президентът трябва да назначи служебно правителство, което да напише програмата", поясни Данев.

Представители на протестиращите поясниха, че те не призовават за неплащане на сметки, но искат справедливи сметки. Бившият депутат от Великото народно събрание Михаил Неделчев каза, че партиите трябва да се съобразят с исканията на народа.

Подкрепи Economic.bg