Петя Димитрова с две награди Stevie

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка бе отличена в категориите "Изпълнителен директор на годината за Европа, Близкия Изток и Африка" и "Изпълнителен директор на годината в сферата на услугите"

120 ~ 2 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова беше наградена с две сребърни отличия на наградите "Stevie Awards за жените в бизнеса". Победителките в надпреварата за 2013 г. бяха обявени на специално гала събитие в Ню Йорк. Петя Димитрова се нареди сред призьорите в категория "Изпълнителен директор на годината за Европа, Близкия Изток и Африка" и категория "Изпълнителен директор на годината в сферата на услугите" (за организации с до 2500 служители), съобщиха от финансовата институция.

"Stevie Awards за жените в бизнеса"  е единствената по рода си глобална програма, която за десета поредна година отличава жените и техните бизнес постижения със златни, сребърни и бронзови признания. Петя Димитрова стана финалист сред 1200 лидери на ръководни позиции и предприемачи на базата на нейните управленски решения и заслуги като въвеждане на иновативни банкови продукти, ангажираност към служителите и грижа за обществото.

"Приемам двете отличия като знак, че пътят, по който Пощенска банка е поела, е верният. Гордея се, че сме екип, който има единни цели, споделя общи ценности и работи за приноса към икономиката на страната и в полза на обществото като цяло. Радвам се, че усилията ни получават признание от толкова високо международно ниво", коментира Петя Димитрова, която зае поста главен изпълнителен директор на банката в средата на 2012 г. след 10 години работа за финансовата институция.

Наградите Stevie Awards са разделени в пет програми - "Stevie Awards за Азия-Пасифик"; "Американски бизнес награди", "Международни бизнес награди", "Stevie Awards за жени в бизнеса", и "Stevie Awards за обслужване на клиенти и продажби".

"Stevie Awards за жените в бизнеса" са сред от най-престижните награди за бизнес организации и целят да отличат най-добрите лидери и мениджърски практики в световен мащаб. Дамите-кандидати за награда в конкурса за 2013 г. бяха оценени от експертно жури, състоящо се от 120 професионалисти от различни бизнес области.

Подкрепи Economic.bg