Плевнелиев запознал Барозу със ситуацията в България

В страната протичат демократични процеси, уверил държавният глава

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Президентът Росен Плевнелиев е информирал председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу за ситуацията в България, както и за аспектите на икономическата и социалната криза, в която страната се намира в момента. Двамата са разговаряли по телефона.

Плевнелиев е подчертал, че процесите, които се случват в България, имат демократичен характер, и са в духа на европейските ценности за върховенство на закона и справедливост за гражданите. А Барозу обяснил, че Европейската комисия следи внимателно обстановката у нас.

Председателят на ЕК коментирал, че кризата, в която Европа се намира вече пета година, задава дневния ред на политиците както по отношение на мерките за финансова дисциплина, така и на тези, свързани със стимулирането на икономическия растеж, покачването на доходите, повишаването на заетостта и в подкрепа на социално слабите и на хората в нужда.

От прессекретариата на държавния глава добавят, че на 6 март Росен Плевнелиев ще направи еднодневно работно посещение в Брюксел. Там той ще се срещне с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

В Белгия държавният глава ще присъства на отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война, което ще се проведе в Европейския парламент.

Подкрепи Economic.bg