Пловдив ще поиска 50 млн. лв от новия финансов министър

Средствата ще бъдат използвани за реконструкция на пловдивските булеварди „Голямоконарско шосе” и „Васил Априлов”

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Община Пловдив ще поиска поне 50 млн. лева от новото ръководство на Министерство на финансите (МФ) през лятото. Това стана ясно по време на днешното представяне на проектите за реконструкция на пловдивските булеварди „Голямоконарско шосе” и „Васил Априлов”.

Проектът за обновяване на „Голямоконарско шосе” предвижда ремонт от бул. „Дунав” до разклона за Царацово. По цялата отсечка ще бъдат изградени общо 6 кръгови кръстовища. До края на града пътят ще бъде с две платна с по две ленти, а от там до Царацово лентите ще станат общо шест. По думите на кмета на града Иван Тотев за реализацията на проекта ще са нужни между 35 и 40 млн. лв.

Ремонтът на „Васил Априлов” ще включва изграждането на трилентово кръгово кръстовище там, където булевардът се пресича с „6-ти септември”. Паветата ще бъдат заменени с асфалт, а отсечката от Централна гара до бул. „Пещерско шосе” ще бъде разширена с 2 метра. Реконструкцията е оценена на около 15 млн. лв.

„Надявам се с новия финансов министър да поддържаме такъв добър диалог като с досегашния”, заяви кметът на града Иван Тотев.

Подкрепи Economic.bg