Поляците готови да платят веднага за ОЦК

Те настояват изпълнителния директор на комбината да остане на поста си, за да има представител на Валентин Захариев в управлението

Представители на полския кандидат-инвеститор в ОЦК Кърджали - „Силезия“ се срещнаха  с Регионалната организация на КНСБ. Дариуш Мадей и Андон Абромов заявиха, че са готови на следващия ден, след като подпишат договор да поемат завода, да изплатят заплатите и да започнат оздравяването му, съобщи агенция Стандарт нюз. 

От полската компания обясниха също, че парите, необходими за това, от месец са в българска банка. Потвърдиха, че няколко пъти са се срещали и разговаряли със собственика на комбината Валентин Захариев и негови експерти, но така и не са получили информация за състоянието на ОЦК.

„До ден днешен не знаем какви са истинските задължения на ОЦК въпреки разговорите, които водим. Нормално е Валентин Захариев да води разговори с други кандидат-купувачи, съобразявайки се най-вече с банките-кредитори. При това състояние, в което е заводът, едва ли някой ще се наеме да го купи”, заяви Дариуш Мадей.

Планът на поляците бил да наемат завода за 3 години, да го оздравят и с печалбите да плащат заплатите и дълговете и да отделят пари за модернизация. Представителите на „Силезия” заявиха още, че смятат да се погрижат не само за цинковото производство.

„Не държим точно настоящият изпълнителен директор на ОЦК Кърджали Славея Стоянова да остане, но държим в мениджърския екип на комбината да има представител на Захариев, който да се подписва и носи отговорност”. Така представител на полския холдинг обясни заявеното от тях желание Стоянова да остане начело на комбината, ако го поемат за управление.

Коментари: 0