Пороите блокираха влакове и автобуси

Усложнени са транспортните връзки в областите Стара Загора и Хасково

Пороите блокираха влакове и автобуси

Снимка: Стилиян Гребеничарски

Автор: Стилиян Гребеничарски

В резултат на интензивните валежи и образувалите се порои е затруднено, а не места и преустановено движението на влакове и автобуси. Особено затруднени са транспортните условия в област Стара Загора, където на места валежите през последното денонощие са достигнали 200 л./кв. м.

bTV съобщава, че нито един автобус от общините Димитровград и Гълъбово не е пристигнал до автогара Стара Загора. Потеглилите в обратната посока също са блокирани. Остава наводнен главният път Димитровград-Стара Загора в района на село Маджарово. Затворен е пътят за магистрала "Тракия". На автогарата са пристигнали и пътници от влак, пътувал от Ямбол за София, защото е бил отклонен към Карлово, вместо към Чирпан.

По информация на economic.bg, прекъснато е движението по железопътните участъци: Харманли – Любимец; Михайлово-Калояновец, Димитровград север – Меричлери, Нова Загора – Гълъбово – Симеоновград. В община Стара Загора най-сериозно е положението в село Михайлово. Пороят е отнесъл баластровата призма под част от коловозното развитие и стрелките на гарата. Влаковете се отклоняват през Стара Загора, Тулово, Карлово и Пловдив - двупосочно. Участъкът е първият завършен по проекта за рехабилитация и модернизация на линията Пловдив – Бургас - фаза 1, с проектна скорост от 160 км./ч.

В Гълъбово е обявено бедствено положение, няма електричество. Кметът на общината Николай Тонев съобщи, че цялото село Априлово е под вода. Голяма част от къщите вече са срутени. Водата от селото се влива в река Съзлия, която има опасност да прелее и да наводни населените места, през които преминава.

Коментари: 0