Пощите продават станция в подлеза на НДК

Слагат на тезгяха и недостроения колетен център пред Централна гара

6694 ~ 1 мин. четене

„Български пощи” може да продаде автоматичната интерпоща в пешеходната връзка на НДК. Това се казва в решение на кабинета, което ще бъде гласуване днес. Обектът се намира в подлеза на НДК, в близост до фонтаните, и не функционира от години.

Имотът е 330 кв. метра, а цената му по последна оценка е около 480 000 евро, съобщи Mediapool. Тръжната процедура ще се подготви след решението на Министерски съвет. От „Български пощи” смятат, че няма да е проблем да се намери купувач, тъй като помещението е на атрактивно място.

Очаква се днес правителството да одобри и продажба на поща в русенското село Сандрово, както и три помещения в административната сграда в имота. Също така три помещения и сутерен в едноетажна сграда в село Бели Осъм.

Причините да се търси нов собственик е, че имотите са изгубили първоначалното си предназначение и функции. Поради липсата на средства сградите се амортизират и рушат. Същевременно се плащат данъци и такси, както и се харчат пари за охрана.

От компанията се надяват в следващите седмици да бъде разрешена продажбата на недостроения разпределителен център на „Български пощи” до Централна гара. Това ще е поредният опит на компанията да продаде триетажната сграда. Строителството на имота бе замразено през 1999 г., когато пощите решиха, че сортировъчният център за писма и колети ще е в кв. „Враждебна”. Разгънатата застроена площ на сградата е 15 000 кв. м. През 2004 г. оценката на имота бе 12,5 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg