"Правителството извършва държавна измяна"

Светослав Малинов, кандидат за евродепутат в листата на Реформаторски блок и член на ДСБ

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

Най-голямата доказана корупционна схема в България и държавна измяна. Така кандидатът за евродепутат от ДСБ Светослав Малинов определи изнесените пред медиите вчера документи.

"Става дума за начина, по който част от територията на България се изважда от Европейския съюз, за да важат други закони, създадени специално за частни фирми от българско правителство. Става дума за "Южен поток", каза в ефира на БНТ Малинов, който втори в листата на Реформаторския блок за евроизборите.

"От документите за "Южен поток" става ясно, че думата корупция е мека. Не става дума за корупция, става дума за нещо по-страшно. Имаме основателни съмнения, че отговорни длъжностни лица са се поставили в услуга на чуждо правителство и са създавали български закони под диктовката на чужда фирма, става дума за "Газпром" и Русия, става дума за престъпление срещу републиката, става дума за държавна измяна", заяви Малинов.

Внесените от БСП промени в Закона за енергетиката, с които се урежда понятието "морски газопровод", са предложение на "Газпром", а България се е съгласила да не изисква предоставяне на достъп на трети страни до "Южен поток", става ясно от документите.

Както е известно, вчера от Реформаторски блок (РБ) излезнаха със сериозни данни за лобизма на управляващите в полза на руския проект за мегагазопровод „Южен поток”.

Икономистите Светослав Малинов, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Иван Иванов, Петър Славов се базират на прочетеното в протоколите, стенограмите и договорите по проекта, получени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) след съдебно решение, от които става ясно, че  управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство.

Според РБ целта на спорните поправки е да саботират европейските правила чрез измисляне на нова категория “морски газопровод” и да улеснят създаването на тотален руски енергиен монопол. „Това ни обрича на външна зависимост и високи цени на газа, парното и тока”, категорични са те.

Коментари: 0