Предлагат гражданска концесия за Карадере

Акции за и против застрояването се проведоха в местните села Горица и Бяла

Плажът на Карадере да се даде на гражданска концесия, предлагат екозащитници. Те ще внесат идеята си в понеделник в общината в Бяла, стана ясно днес по време на демострация срещу застрояването на територията.

Акция по защита на Карадере проведоха и жителите на местните села Горица и Бяла, съобщи Нова тв. Въпреки че протестът беше обявен за артистичен, страстите се нажежиха за пореден път. Със скандали започна акцията по защитата на местността Карадере в село Горица. Местните жители и собственици на имоти застанаха едни срещу други. Въпреки че са около 80 души, жителите на Горица не са единни в позицията си. Част от тях са срещу бетона и застрояването, но останалите имат свои контрааргументи - че досега е имало случаи на изсичане на гората наблизо и на замърсяване на плажа, но тогава екоактивисти не са демонстрирали срещу това.

По-рано днес стана ясно, че екозащитниците внасят и жалба във Върховния административен съд срещу решението на Министерския съвет да предостави сертификат за инвеститор клас "А" на "Мадара Юръп". 

Коментари: 0