Предлагат на Петър Чобанов да води листа на ДПС

Бившият министър може да оглави листата в Търново

Предлагат на Петър Чобанов да води листа на ДПС
268 ~ 1 мин. четене

Петър Чобанов може води листата на ДПС в Търново. Това съобщава в. "24 часа", позовавайки се на близки до бившия министър. Според тях такава оферта е отправена на Чобанов, но той още обмисля дали да приеме. Изданието е потърсило и самия Чобанов за коментар, но телефонът му е изключен.

Чобанов бе министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски от страната на БСП. На миналите парламентарни избори през 2013 г. той бе кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България в Пловдив. В предизборните си речи подчертаваше, че "единствено БСП може да върне България на хората".

Когато стана министър, между него и БСП се появи напрежение по данъчни въпроси. Докато правителството бе в оставка той предложи актуализация на бюджета, но БСП не го подкрепи.  

Професионалната кариера на Петър Чобанов започва през 2000 г. като главен експерт в отдел „Анализи" при дирекция „Ковчежничество" на БНБ. От 2005 г. до май 2009 г. е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. От 2002 г. е преподавател в катедра „Финанси" в УНСС. През 2009 г. става председател на Комисията за финансов надзор, заменил от поста Апостол Апостолов.

Коментари: 0