Представиха икономическия ни потенциал в Париж

200 френски компании бяха запознати с възможностите за сътрудничество на бизнеса от двете страни

Икономическият потенциал на страната ни и възможностите за двустранен бизнес бяха представени пред 200 компании в Париж. Това направи председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на среща, която се проведе в българското посолство. Събитието бе организирано от Посланик Марин Райков и Търговската служба към посолството на България във френската столица.

Представители на повече от 200 френски компании и неправителствени организации бяха запознати с неизползваните все още възможности за сътрудничество на бизнеса от двете страни. За основните параметри на българската икономическа среда говори посланик Марин Райков.

Председателят на БТПП разясни специфични въпроси като нулевите ставки при инвестиции в райони с висока безработица и наблегна на незползваните възможности на туризма. Подкрепена беше инициативата на ЮБиФранс да се организира среща на фрески фирми с партньори от цяла Югоизточна Европа именно в София, което е комплимент към България. В периода 4 – 6 юли тази година в София ще се проведе форум "Франция среща Югоизточна Европа". БТПП съдейства инициативата организирана от Юбифранс - икономическата мисия към Посолството на Франция в България. Към момента над 150 компании са заявили желание за участие.

В Париж председателят на БТПП проведе и срещи с ръководството на Парижката търговска палата, която приема намеренията и предкрепя стъпките за разширяване на сътрудничеството. Разширяване на обучителната дейност на БТПП бяха набелязани в разговор с местно бизнес-училище по мениджмънт. Редица френски фирми проявават интерес за завръщане отново на българския пазар.

Акцията на българското посолство и на Търговска служба към него за представяне на България, бе подкрепена и от Търговско-промишлената палата на гр. Ремс - областта Шампан-Арден. Това е част от дейноста на френските палати за подкрепа на млади предприемачи.

Коментари: 0