Премиерата на iPhone 5 - през септември

Очаква се Apple да представи и два таблета до края на годината 7-инчов и 10-инчов

Основният доставчик на компоненти за Apple - Pegatron вече е започнала да приема поръчки за производството на новото поколение iPhone, твърди доклад на digitimes, съобщи digital.bg.

Въпреки, че няма данни за характеристикине на смартфона, източниците твърдят, че неговата премиера ще се състои през септември.

Oт своя страна в момента Pegatron провежда сериозни организационни промени, които да oптимизират по най-ефективен начин техническото оборудване и работния персонал, за  да изпълнят поръчката на Apple. Според информацията компанията вече е редуцирала дивизията, която произвежда SI дънни платки за Asus, за да увеличи в максимална степен броя на служителите, които ще работят върху новия iPhone.

Източниците разкриват и любопитна информация за плановете на Apple и в пазара на таблети. Oт digitimes твърдят, че компанията разработва по-малък 7-инчов таблет, който планира да представи през август, а с неговото производство ще бъде натоварена отново Pegatron.

Според публикуваната информация, до края на 2012 г. ще видим и нов 10-инчов таблет с логото на Apple, чиято премиера ни очаква в последното тримесечие на годината.

Коментари: 0