Президентът разпрати исканията на протестиращите до институциите

Списъка ще получат парламентът и кабинетът в оставка

3569 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Президентът Росен Плевнелиев е изпратил исканията на протестиращите граждани до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност и до други компетентни органи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Исканията му бяха връчени по-рано днес пред сградата на министерството на икономиката, енергетиката и туризма. На фона на виковете "Мафия" и освирквания, там държавният глава успя да благодари на протестиращите за активната гражданска позиция и да обещае, че на тяхното желание за диалог ще бъде отговорено.

„Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава“, е мнението на държавния глава. Президентът апелира всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите. „Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовия ред в държавата и да се гарантира стабилността на България. Президентството ще бъде платформа за това", заяви още той. 

Президентът покани представители на протестиращите да участват и в създаването, и в работата на обществения съвет, който ще бъде свикан следващата седмица.

Отвореното писмо на протестиращите можете да видите тук.

Подкрепи Economic.bg