Пристанище Варна минава към Министерството на транспорта

Правителството прие промяната на предназначението на Пристанище Варна и прехвърлянето на собствеността

3566 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Дневният ред на днешното заседание на Министерски съвет, беше променено от министър-председателя Марин Райков заради Пристанище Варна. Правителството прие промяната на предназначението на Пристанище Варна и преминаването му към Министерството на транспорта.

„Това е един много стар въпрос, който е срещал много пъти съпротива. Той е свързан с изграждане в бъдеще на дълбоководен терминал на острова, т.е. на мястото, където се намира Старшинското училище. След много усилия, смятам, че ние можем да направим първата крачка, защото правим това, което обещаваме.

Във връзка с постъпилото искане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за предоставяне на държавен имот с цел изграждане на пристанище от ДП "Пристанищна инфраструктура Варна", предлагам Министерски съвет да предприеме следните подготвителни мероприятия: експертна група под ръководството на министъра на отбраната да подготви предложения за предислокация на военното формирование, разположено понастоящем в район „Пясъка", както и оценка на стойността на подготовката и оборудването на нов район за по-нататъшното изпълнение на функционалните задължения на военното формирование", бяха сред думите на Марин Райков.

Подкрепи Economic.bg