Продажбите на смартфони и таблети изстреляха печалбата на Lenovo

Положителният финансов резултат достигна 220 млн. долара

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Китайският технологичен гигант Lenovo отчете с 36% по-висока печалба през третото тримесеиче на 2013 г. благодарение на рязкото повишение на продажбите на смартфони и таблети. Нетният положителен финансов резултат на компанията в периода юли-септември 2013 г. достигна 220 млн. щатски долара, а продажбите на мобилни устройства са нараснали над два пъти на годишна база.

Lenovo, който е най-големият производител на персонални компютри в света, се фокусира върху мобилните устройства на фона на забавянето на глобалния пазар на компютри, коментира BBC. През последните две тримесечия комбинираните доставки на смартфони и таблети от компанията вече надхвърлят тези на персонални компютри.

Продажбите на смартфони са се повишили със 78% на годишна база през трите месеца на 2013 г. до края на септември, докато доставките на таблети са нараснали повече от 4 пъти до 2.3 млн. броя.

От Lenovo очакват възстановяването на китайския пазар, който носи близо 40% от приходите на компанията, да засили растежа на технологичната корпорация в бъдеще.

Подкрепи Economic.bg