Проф. Михаил Константинов подаде оставка

Не е възможно "Информационно обслужване" да фалшифицира изборите, заяви председателят на Борда на директорите на компанията

216 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Политиците се изплашиха от улицата. В едни избори най-важното е доверието. Нещата вече се поуспокоиха, но е лошо, когато командирите бягат при първия изстрел. Това заяви на пресконференция в БТА председателят на Борда на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов. Пред журналисти, проф. Константинов заяви, че подава оставка като председател на компания.

"Не е възможно "Информационно обслужване" да фалшифицира изборите. Дължа извинение на служебния кабинет. Министрите имат достатъчно проблеми, за да се занимават и с мен. Логично беше да ми поискат оставката, но те отидоха по-далече със заявлението, че ще фалшифицирам изборите и настъпиха мотиката. Когато настъпиш това сечиво, то те удря по главата. Това е сталинският модел – да те обвиняват за бъдещи действия", отбеляза проф. Константинов.

"Хората, които ми искат оставката, не познават закона. Президентът не може да уволни член на акционерно дружество, пък макар и с държавно участи. Аз си подавам оставката пред Съвета на директорите. Другата седмица има заседание на съвета и се надявам тя да бъде приета. Преди месец опозицията поиска оставката на кабинета "Борисов" и за свой ужас я получи. Това ми напомня старата китайска поговорка - "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да го получиш".", коментира още той.

"Ако БСП загуби изборите, с партията е свършено с този й вид. Това ще е добре за партията, защото ще приключи сегашният й шизофренен вид. Ръководството й прекрасно знае това и е истерясало. Но нека се направят на мъже и погледнат истината в очите. Нека не си и помислят да хвърлят страната в хаос, като изиграят пиесата: "Няма да признаем изборите, защото са фалшифицирани".", подчерта проф. Константинов.

На 19 март служебният премиер Марин Райков се възмути публично от думите на проф. Михаил Константинов.  Председателят на "Информационно обслужване" заяви в интервю, че ще направи всичко, за да не позволи на Тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Министър-председателят съобщи вчера, че е взел решение за Константинов, но щял да го обяви в края на месеца, след като приключи подаването на документи на кандидатите в конкурса за преброител на изборите.

Подкрепи Economic.bg