Протестиращата Деси защити полицая от снимката

Деси Николова написа писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев заради слухове, че полицаят от снимката с нея ще бъде уволнен

264 ~ 2 мин. четене

Деси Николова, която всички познават от трогателната снимка с полицай по време на протеста на 12 май, защити служителя на МВР, за когото се появиха слухове, че ще бъде уволнен. Момичето, което активно участва в протестите пред парламента, е споделила в личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук" призив към вътрешния министър Цветлин Йовчев.

"Г-н Йовчев, ако четете това:

Бъдете разумен поне този път и не уволнявайте младия полицай от снимката. Той не е направил нищо неправилно. И точно обратното - Той беше човекът, който изми арогантните и непоносимо груби действия на вашите служители. Той беше човекът, който изми вашите нелепи заповеди от очите на народа. Той беше човекът, който изчисти името на агресивната полиция.

Той беше човекът, който даде пример на всички ни, че не трябва да се страхуваме от мнението си. Той беше човекът. Не аз. *"

Притесненията на младото момиче са провокирани от информация, че полицаят ще бъде уволнен. Това обаче не е потвърдено официално на този етап.

Снимката на Деси и полицая бе направена на 12 ноември, когато протестиращи и органи на реда влязоха в сблъсъци. Тогава студентът Стефан Стефанов от НАТФИЗ видял младото разплакано момиче, хванало служителят на МВР и уловил кадърът. Снимката му обиколи интернет пространството и масово хората я посочиха за "символ на събитията".

Деси Николаева споделя, че е отишла при мъжа, предизвикана от емоцията му. "Казах му да се пази, а той ми отвърна, че всичко ще бъде наред. Всъщност той пазеше протестиращите от агресията на полицията. Даже имаше леко кръв по носа и аз затова ми стана доста тъжно Всъщност и неговите очи бяха насълзени след тоя разговор", каза тя пред bTV.

Подкрепи Economic.bg