Провидент България откри клон във Варна

Компанията постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Добрич и Балчик, които ще бъдат управлявани административно чрез клона в морската столица

288 ~ 2 мин. четене

Компанията за потребителски кредити "Провидент Файненшъл България" откри свой клон в черноморската столица Варна.

Провидент е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа.

"За нас е удоволствие да бъдем във Варна и да предоставим на гражданите на този красив град нашите гъвкави и прозрачни финансови продукти. Целта ни е да задоволим нарастващото търсене на краткосрочни кредити с по-ниска стойност по един отговорен начин. За това ние ясно информираме клиентите какви са таксите и лихвите и поставяме достъпността в центъра на нашите решения за отпускане на кредит", каза Томаш Чехановски, главен оперативен директор на "Провидент Файненшъл България", по време на официалното откриване.

Първоначално оперирайки в град Варна, където компанията вече има близо 150 клиенти, Провидент постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Добрич и Балчик, които ще бъдат управлявани административно чрез клона във Варна.

Към момента Провидент има 21 служители и кредитни консултанти във Варна и очаква техният брой да надхвърли 90 човека през следващите няколко години, обслужвайки близо 7500 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост през 2018 г. Средната стойност на отпусканите кредити се очаква да бъде около 600 лв.

"Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 г. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти и отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си", добави Томаш Чехановски.

На събитието във Варна присъстваха още Катрин Барбър, Заместник ръководител на мисията на Британско посолство в София и заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев. "Радвам се, че IPF взе решението да инвестира в България и да отвори офис във Варна. Това е дългосрочен ангажимент и аз съм убедена, че благодарение на опита и отговорните си бизнес практики, IPF ще се превърне в един от дългосрочните и ключови британски инвеститори в България", каза Катрин Барбър. Заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев благодари за поканата от името на кмета Иван Портних и община Варна и приветства британската компания в черноморската столица.

IPF стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. Като част
от инвестиционната си програма, IPF очаква да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на зрялост на пазара чрез клоновата мрежа с национално покритие и екип от 1200 служители и кредитни консултанти.

Групата на IPF има над 2.5 млн. клиенти и освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.

Подкрепи Economic.bg