Пускат онлайн купуване на билети за автобуси

Билетите ще се получават на електронната поща на регистрирания клиент

412 ~ 1 мин. четене

От пролетта въвеждат електронни билети за пътуване и с автобус. В момента някои превозвачи предлагат онлайн резервация, но при нея пътниците трябва да отидат до касите на автогарата и да си вземат билета на хартия, става ясно от репортаж на Нова ТВ. 

От бранша се надяват след въвеждане на услугата продажбите на онлайн билети да се удвоят. Предвижда се билетите, закупени в интернет, да се получават на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатват на принтер. Пътниците могат да получават разпечатката и на своя смартфон или таблет и проверката да се извърши директно от мобилното устройство.

На този етап онлайн резервации се правят най-често след 23.00 часа, а най-много билети се продават за летните линии към морето. Най-желани от пътниците са новите спални вагони по линиите София-Варна и София-Бургас.

Купуването на онлайн билет за влак е въведено от края на миналата година и става само с няколко клика в интернет. До момента в платформата на Български държавни железници (БДЖ) са регистрирани 5.6 хил. потребители, а закупените билети са над 850. Очаква се до 20 февруари да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак.

Подкрепи Economic.bg