Пуснаха предсрочно движението по „Алея Яворов“

До 30 ноември ще приключи цялостната реконструкция на бул. "Драган Цанков", обяви Фандъкова

Движението по булевард ”Алея Яворов” при Телевизионната кула в София е пуснато. Така вече е възможно преминаването директно под бъдещето кръгово кръстовище на две нива на бул. "Драган Цанков". Ремонтът на участъка започна преди седем месеца. Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес посети изграждащото се съоръжение и съобщи, че  движението по директното трасе на бул.”Алея Яворов” се пуска предсрочно.

В хода на строителните работи са извършени реконструкция на всички канализационни, комуникационни и ел снабдителни мрежи в района, съобщиха от Столична община.

Като част от проекта за кръстовището на две нива в момента продължава изпълнението и на източната част на кръга и оформяне на кръговото движение. Фандъкова посочи, че до 30 ноември ще приключи цялостната реконструкция на бул. "Драган Цанков" - четири платна, по две във всяка посока по цялото продължение на булеварда до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Едновременно с изграждането на кръстовището се извършва по бул. „Драган Цанков” се поставя уличното осветление и нови тротоари. Работи се и по електро, телефонна и контактно-кабелна мрежа при кръстовището с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Коментари: 0