Разрешават сергиите до плажа

Депутатите приеха промени в Закона за Черноморското крайбрежие

108 ~ 1 мин. четене

Павилиони и сергии ще може да се поставят в Зона "А" на Черноморското крайбрежие, но извън територията на морските плажове. Това предвиждат промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, внесени от депутатите от Коалиция за България (КБ). Промените в закона бяха приети на първо четене от парламента с 80 гласа "за".

Единствените ограничения са да не се надвишават установените в устройствения план показатели - плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване, и да не се намалява определената минимална озеленена площ, предаде БТА.

Досега в зона „А“, обхващаща плажната ивица и част от територията с широчина 100 метра от брега, се допускаха единствено обекти, представляващи елементи на градското обзавеждане. Според вносителите на настоящите промени това изменение е ограничило правата на собствениците и предизвикало силно недоволство и възражения от страна на общини и граждани.

Сред приетите предложения е и въведената забрана за извършване на строителни и монтажни работи в курортите и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.

Подкрепи Economic.bg