Революцията на LG Cinema 3D Smart

47-инчовият LG 3D Smart TV получи награда от британско издание

Корейската технологична компания LG очаква да засили позициите си на 3D пазара, като увеличи дела на тези продукти в портфолиото си телевизори, съобщиха от българското представителство на компанията. Дружеството вече представи модела Cinema screen, в който силно намали дебелината на рамката на 3D телевизора и увеличи размера на най-големия предлаган от компанията модел до 84 инча с качество на картината от 8 милиона пиксела.

За 18 месеца компанията направи революция в телевизионната индустрия с лансирането на 3D Smart TV. Телевизорите са разработени по иновативната технология Film Patterned Retarder (FPR), която надминава по качество на изображението популярната 3D технология с активни очила (shutter glasses - SG). При тези модели не се изискват допълнителни приспособления за гледане.

Наличието на все по-голям брой популярни 3D филми на DVD насърчава потребителите, особено семействата с деца, да преминат към 3D Smart телевизори. Това се отразява на продажбите на този клас продукти. Компанията за пазарни проучвания DisplaySearch предвижда до края на година да бъдат продадени 25 млн. 3D телевизора.

47-инчовият LG 3D Smart TV беше определен от британско издание като "Най-добра покупка". CNET (САЩ) връчи признанието "Избор на издателя" на 55-инчовия CINEMA 3D Smart TV (55LM9600) и 42-инчовия CINEMA 3D Smart TV (42LM660T), похвалиха се от компанията.

Коментари: 0