Rovio удвоява печалбата си само от плюшените Angry Birds

Фирмата очаква през 2012 г. да спечели 400 милиона долара само от играчките-пилета

7364 ~ 1 мин. четене

Финландците от Rovio, фирмата, създала Angry Birds, обявиха, че през 2012 г. ще спечелят 400 милиона долара само от играчки с образите на гневните пилета.

Пред Wall Street Journal изпълнителният вицепрезидент на производителя на плюшените играчки  Commonwealth Toy & Novelty Co Лиса Шеймъс споделя, че „плюшът е мъртва категория няколко поредни години”. Въпреки това казва, че „плюшените Angry Birds играчки са едно от най-поразителните неща, които е виждала при лицензираните играчки”.

„Когато Rovio откри онлайн магазина си и започна да продава продуктите на Commonwealth, всичкo се разпродаде за два часа благодарение на световната истерия, наречена Angry Birds”, разказва още Шеймъс. От 2009 г. от играта и всички нейни допълнения са отчели един милиард сваляния през интернет. „Сега всичко това е достъпно във Facebook, в мобилните телефони, таблети, скоро и ще бъде и на игрови конзоли”, разказва тя.

Допълва още, че нейната компания е удвоила производството си след началото на съвместната работа с Rovio през 2010 година, а генерираните приходи от играчките са се увеличили двойно спрямо последната година.

 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg