САЩ: Малайзийският самолет е свален по грешка

Той вероятно е бил ударен от ракета земя-въздух Ес Ей -11

САЩ: Малайзийският самолет е свален по грешка
264 ~ 1 мин. четене

Американското разузнаване смята, че самолет на Малайзийските авиолинии е бил свален над Украйна от "опълченците", вероятно по грешка. Това заявиха във вторник по време на специална пресконференция представители на американското разузнаване, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух Ес Ей -11 (SA-11, с тованаименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук"), изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

В същото време участниците в брифинга твърдят, че Русия "е създала условия", които в крайна сметка са довели до самолетна катастрофа над източната част на Украйна.

Междувременно представител на ОССЕ съобщи, че на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна все още има части от човешки тела, съобщава „Ройтерс“. „Видяхме, че на мястото на трагедията все още има части от човешки тела ”, заяви Майкъл Боцуркив, говорител на ОССЕ.

Експертите са събрали 200 тела на жертвите на самолетната катастрофа в Донецка област. Ръководителят на холандската мисия в Украйна подчерта, че издирвателните работи ще продължат докато тялото и на последната жертва на катастрофата не бъде намерено и не бъде транспортирано извън пределите на Украйна.

Подкрепи Economic.bg