САЩ обявиха града на Джеферсън за родината на щастието

Шарлотсвил във Вирджиния взе титлата на Американското бюро за икономически изследвания

Рай на Земята?

САЩ обявиха града на Джеферсън за родината на щастието
612 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Родният град на Томас Джеферсън е столицата на щастието в САЩ. Това показват резултатите от ново проучване на американските учени, пише британският вестник The Guardian.

За жителите на Шарлотсвил, щата Вирджиния е добре пасващо съвпадение, че Томас Джеферсън, основният автор на Декларацията за независимост на САЩ, който формулира трите основни права – „Живот, свобода и преследването на щастие”.

Миналата седмица градчето, намиращо се в Централна Вирджиния бе обявен за най-щастливия град в САЩ от Американското бюро за икономически изследвания.

Междувременно, „щастието“ за някои граждани на САЩ де факто се материализира в това място. В Деня на независимостта на Америка, на 4 юли всяка година, в имението на Томас Джеферсън в Шарлотсвил се провежда церемонията по полагане на клетва от страна на новодошлите американци.

Аз съмн много трогната да бъда част от тази страна. Това е истинско щастие, щастието да съм тук“, коментира пред Euronews една от 39-те заклели се тази година – имигрантка от Колумбия.

Подкрепи Economic.bg