СДС: Икономическата политика на Дянков беше грешна

Това правителство трябва да изкара мандата си, смята председателят на сините Емил Кабаиванов

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Цените на тока не са проблем само на това правителство, но сегашните управляващи трябваше да реагират още в началото на мандата си. Това каза в ефира на БНТ председателят на СДС Емил Кабаиванов. Според него протестите в страната са логични, тъй като през последните години са се натрупали много проблеми.

"Всеки един от проблемите има своя отпечатък на този, който го е създал. И сега трябва да се каже ясно кой каква отговорност носи", подчерта той.

За рокадите в кабинета Кабаиванов каза, че това е безспорно доказателство за провала на икономическата политика, която се е основавала само на монетарни мерки.

"Българската икономика и българският бизнес в последните години е в много тежко положение. Но ако се отиде в другата крайност - да говорим само за доходи, без икономиката да работи, няма да ни донесе нищо добро. Очакваме решителни мерки в областта на икономиката - да видим как правителството ще задвижи двигателя на икономиката. Докато тези мерки не бъдат обявени, протестите няма да спрат", подчерта синият лидер.

Той бе категоричен, че не ни трябват предсрочни избори. Това правителство трябва да изкара мандата си, заяви Кабаиванов. 

Подкрепи Economic.bg