SUV-моделът на Opel ще е с 5 двигателя

С най-икономичния дизел Mokka ще харчи едва 4,5 л. на 100 км пробег

60 ~ 1 мин. четене

SUV-моделът Opel - Mokka ще се оредлага с 5 двигателя, съобщиха от българското представителство на компанията. Благодарение на 1.7-литровия дизелов агрегат Mokka ще харчи едва 4.5 л/100 км и ще изхвърля в атмосферата 120г/км вредни емисии. Моторът трябва да е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия и предно предаване.

Част от гамата с бензинови двигатели е 1.4-литровият турбоагрегат на Mokka с максимална мощност 103 кВт, или 140 к.с.. Агрегатът се предлага в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия и серийна система за двойно предаване. Неговият среден разход на 100 километра пробег е 6.4 литра, еквивалентни на емисии в размер на 149 г/км CO2.

Всички разновидности на Mokka с изключение на варианта 1.7 CDTI с автоматична предавателна кутия са оборудвани серийно с автоматична технология Start/Stop за икономия на гориво.

Mokka ще разшири продуктовата гамата на Opel, превръщайки компанията в първия германски автомобилен производител, който навлиза в пазарния сегмент на малките SUV-модели, похвалиха се от Opel.

Подкрепи Economic.bg