Samsung представи Galaxy S III

Устройството ще дебютира на европейския пазар от 29-и май

Корейският производител Samsung представи днес дългоочаквания смартфон Galaxy S III. Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0 и се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Това е и последното бижу в короната на Samsung, след като вчера излезнаха данни, че компанията е лидер в света по производството на смартфони, като задминава дори Apple. Преди това Samsung изпревари и Nokia.

 Телефонът бързо ще се превърне в хит, защото ще може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама и поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за 990 милисекунди

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Коментари: 0