Сценаристът на най-хитовия датски сериал с филм на „Златната липа“ 2014

Тобиас Линдхолм ще представи лентата си "Отвличането"

Датският сценарист и режисьор Тобиас Линдхолм, известен с работата си по излъчвания и у нас политически сериал "Правителството", ще бъде представен в извънконкурсната програма на Международния филмов фестивал "Златната липа" 2014 с последния си филм "Отвличането". Лентата има редица номинации и награди от престижни форуми в Швеция, САЩ, Гърция, Япония и Румъния. Линдхолм е чест сътрудник на режисьора Томас Винтерберг, с когото работи по сценариите на номинирания за "Златна мечка" "Субмарино" и номинирания за Оскар за чуждестранен филм "Ловът".

"Отвличането" разказва за товарния кораб MV Розен, който е пленен от пирати в Индийския океан. Сред мъжете на борда на кораба са готвачът Миккел (в ролята звездата от "Правителството" Пилу Асбек) и инженерът Ян (в ролята Роланд Мьолер), които заедно с останалата част от моряците са взети за заложници в една цинична игра на живот и смърт. С търсенето на откуп от милиони долари психологическата драма се развива между главния изпълнителен директор на компанията и сомалийските пирати.

До началото на Международния филмов фестивал "Златната липа" 2014 остават 4 дни. В конкурсната програма ще участват девет филма, които са заснети през последните 2 години. Форумът обещава много вълнуващи изживявания на големия екран и незабравими срещи със звездите от европейското филмово изкуство, като големия италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини, който пристига специално за събитието в Стара Загора.

В афиша на извънконкурсната програма ценителите на седмото изкуство ще видят още осемнадесет забележителни филмови заглавия от Италия, Германия, Белгия, Дания, Норвегия, Чехия, Полша, Русия и Естония.

Прожекциите по време на Международния филмов фестивал "Златната липа" ще се провеждат ежедневно от 31 май до 4 юни т.г. в Операта и в регионалната библиотеката, а входът и тази година е свободен.

Коментари: 0