Седма серия на Volkswagen Golf ще излезе през ноември

Производството ще започне още в началото на август т.г.

6896 ~ 1 мин. четене


Производството на седмото поколение на  Volkswagen Golf ще започне още в началото на август т.г. А при европейските дилъри новият модел ще се появи през ноември, съобщи speed-press.


По-рано бе съобщено, че автомобилът ще бъде построен на една и съща платформа с Audi A3 – MBQ. Благодарение на това салонът на автомобила ще стане значително по-просторен. Сериозно ще бъдат преработени и централната конзола и арматурното табло на автомобила. Например той ще получи голям екран на мултимедийната система.


Ще има промени и в двигателната гама с достъпните мотори за новия Golf. Хечбекът ще получи бензинови силови агрегати TSI с работен обем от 1,2 до 2 литра, а мощността им ще е съответно от 105 до 300 к.с. Освен това ще се появи нов турбодизел, който ще покрие  изискванията за стандарта Евро 6. Volkswagen Golf ще получи и няколко хибридни версии. Не е изключена и появата на изцяло електрически вариант – днес Volkswagen активно тества няколко прототипа, оборудвани с електромотори  и батерии с голям капацитет.

Подкрепи Economic.bg