Шефката на Yahoo роди момче

"Отпускът ми по майчинство ще продължи няколко седмици, през които ще да работя", заявява Мариса Мейър

3851 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Yahoo Мариса Мейър даде живот на момченце вчера. Това съобщи съпругът на Мейър Закари Боуг посредством съобщение в социалната мрежа Туитър, предава kaldata.com.

"Малкия Боуг се роди снощи. Мама (@marissamayer) и бебето се чувстват чудесно. Изключително много сме развълнувани!".

Мейър стъпи в длъжност като изпълнителен директор на Yahoo преди два месеца. Тя не само, че работи миналата седмица, но и свика всички служители на компанията на специална среща, в която разясни плана си за спасяването на Yahoo. Разкривайки своята бременост през юли, Мейър заяви пред списание Fortune, че не смята да се възползва от пълния срок на майчинството определен от закона.

"Искам да остана в час със събитията", заяви тя. "Отпускът ми по майчинство ще продължи няколко седмици, през които ще да работя".

Жените, които са изпълнителни директори на големи компании не са много, а обявяването от страна на Мейър, че е бременна в деня, в който бе обявена за шеф в Yahoo стана повод за спекулации за нейното бъдеще в компанията. Плановете на Мейър да не се възползва от заслужения отпуск по майчинство разбуни духовете в бизнес средите, и по-точно сред дамите.

Това е първо дете за 37-годишната Мейър.

Подкрепи Economic.bg