Силен интерес към ремонта на виадуктите на "Тракия" и "Хемус"

От АПИ удължават срока за подаване на документи за обществена поръчка

Засилен интерес от страна на големи международни компании, които имат опит в строителството и реконструкцията на мостове, отчитат в Агенция "Пътна инфраструктура" към обществената поръчка за ремонт на трите виадукта на магистралите "Хемус" и "Тракия".

По тази причина от пътната агенция обявиха, че се удължава срокът за подаване на документи до 17 ч. на 26 юни. Решението на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров е въз основа на засиления интерес. До днес (13 юни) документация за участие в процедурата са закупили 22 компании. 

Фактическото изпълнение на ремонта на трите виадукта на „Тракия” и „Хемус” трябва да започне час по-скоро и сигурно ще съвпадне с активния сезон. Това каза миналата седмица в интервю за Агенция "Фокус" председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазров. 

Тъй като на всеки мост двете платна са на отделни съоръжения, ще бъде възложено тяхното изпълнение да бъде последователно и няма да има отбиване от магистралата.

Шефът на АПИ изрази още надежда към края на месеца реално да започне същинското обследване и проектиране, за да може час по-скоро да започнат и ремонтните дейности по обектите. Той добави, че качеството на ремонтните дейности  ще бъде следено чрез конструктори, които се занимават с мостови съоръжения в института на агенцията.

Преди 2 седмици след края на заседанието на правителство министър Лиляна Павлова съобщи, че от 11-те пътни обекта в лошо експлоатационно състояние най-критични са три моста - два магистрала „Тракия” и един на „Хемус”. През годините носещата способност на съорженията е намаляла вследствие на течовете и химикалите, които се използват при обработка на магистралите.

Коментари: 0