Skype прави безплатни груповите видео разговори

Услугата ще бъде достъпна за Windows, OS X и Xbox One

Skype обяви днес, че ще направи услугата за групови видео разговори (GVC) напълно безплатна за Windows, OS X и Xbox One. От компанията не разкриват колко приходи носи функцията или колко потребители активно да я използва, но уверяват, че за в бъдеще тя ще бъде безплатна.

Skype въведе през януари 2011 г. възможността за групови видео разговори. За да я използва даден кръг от хора, е необходимо най-малко един човек да притежава Premium акаунт, който струва по 8,99 щатски долара на месец.

На настолна версия Skype GVC може да поддържа до 10 персонални компютри и Mac-ове за групови видео разговори, а на Xbox One - до четири устройства.

Видео разговорите неусетно се превръщат в необходимост за много хора по света, независимо дали става въпрос за сложни преговори по бизнес сделки, при които бизнесмените седят пред мониторите в опит да уточнят договорките по важен контракт или за емоционален разговор със семейството, при който трябва да се уверите, че всичко е наред докато се приберете от дългата командировка в чужбина.

Във всеки случай ситуацията е следната – двете страни са разделени от големи разстояния, но общуват „лице-в-лице“ поради напредъка на технологиите за видео конферентни връзки.

Skype отчете над 299 милиона потребители през юни 2013 година.

Коментари: 0