Собственикът на GLOBUL купува кабелен оператор в Швеция

Telenor ще плати 122 млн. долара за Tele2

416 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Норвежката телекомуникационна група Telenor се е съгласила да придобие бизнесът в Швеция на доставчика на интернет и кабелна телевизия Tele2. Сделката е общо за 775 млн. шведски крони, или 122 млн. долара. От съобщение на Telenor, цитирано от Reuters, става ясно, че телекомуникационният гигант ще компания, чиито клиенти са близо 400 хил. домакинства. Това ще допринесе за значителното засилване на позицията на Telenor като водещ доставчик на фиксиран широколентов интернет и телевизия.

"Тази тема е приоритет за нас. Нашите нови клиенти и служители ще играят основна роля в бъдещия ръст на нашия бизнес", коментира Ларс-Аке Норлинг, главен изпълнителен директор на Telenor Швеция. Очаква се всичките 68 служители на Tele2 да бъдат прехвърлени към Telenor.

Норвежкият телекомуникационен гигант през тази година купи и втория в България мобилен оператор GLOBUL. Telenor плати 717 млн. евро на гръцките собственици OTE. Последните намерения на новият собственик са да смени името GLOBUL с Telenor, каза преди няколко дни главният изпълнителен директор на GLOBUL Стайн-Ерик Велан.

Подкрепи Economic.bg