"Софийска вода" готова да ревизира Концесионния договор

За последните две години и половина общите инвестиции в столичната ВиК система са близо 106.2 млн. лв., твърди концесионерът

Снимка: sxc.hu

76 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Комуналната компания "Софийска вода" АД е готова да се включи в обсъждането на ревизията на Концесионния договор. От съобщение на водоснабдителната компания става ясно, че "Софийска вода" има готовност да се включи в Работната група за ревизия на Концесионния договор - група, създадена от Столичния общински съвет на 19 юли 2013 г.

Концесионерът изтъква в съобщението си до медиите, че компанията работи в интерес на 1.5 млн. граждани на територията на Столичната община и ще продължи да води открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на нейните потребители.

"Софийска вода" ще подкрепи всички прагматични решения, които да доведат до още по-успешното развитие на качествени ВиК услуги в София", уверяват от компанията.

Концесионерът припомня, че от встъпването на мажоритарния му собственик "Веолия вода" в дружеството в края на 2010 г. до средата на 2013 г. в съответствие с концесионния договор,  "Софийска вода" е изпълнила изцяло бизнес плана си и е направила 69.7 млн. лв. инвестиции във водоснабдяване, 31.1 млн. лв. вложения в канализация и над 5 млн. лв. в пречистване на отпадъчни води. За тези две години и половина общите инвестиции в столичната ВиК система са близо 106.2 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg