София или Бургас поемат свиленградската митница

Решението за закриване на митницата ще е ясно до седмица, каза Ваньо Танов

Митнически пункт Свиленград ще продължи да работи, но най-вероятно ще се ръководи от София или Бургас, съобщи пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Окончателното решение за закриване на митницата ще е ясно до седмица.

"Тепърва предстои анализ на данните. До седмица министърът иска доклад със всички "за" и "против". Няма достатъчен кадрови потенциал и веднага трябва да поясня - закриването на митницата не означава, че пунктът "Капитан Андреево" ще бъде закрит. Точно обратното, с част от бройките на митницата ще бъде засилен този пункт като един от най-тежките на южната граница", обясни Танов.

По думите на Танов вече трета година текат конкурси, но не могат да се намерят кандидати за ръководни постове, които да отговорят на изискванията и самата митница, като административна структура, буксува. "Възниква въпросът - необходимо ли е да се поддържа изкуствено една административна структура, без наличния кадрови потенциал и без наличния потенциал, който да е лоялен към системата", добави Танов.

Коментари: 0