Специална комисия в Dell защити продажбата на компанията

В изявление в сряда тя обяви, че е "преговаряла агресивно", за да гарантира най-добрата възможна цена за акционерите, която представлява 13,65 долара за акция

60 ~ 1 мин. четене

Специална комисия на съвета на директорите на Dell Inc. заяви, че предстоящата продажба на компанията е най-добрата алтернатива за акционерите въпреки опозицията на най-големите външни акционери.

Комисията, която анализира ситуацията в Dell през последните пет месеца, обяви в изявление в сряда, че е "преговаряла агресивно", за да гарантира най-добрата възможна цена за акционерите, която представлява 13,65 долара за акция.

Другите алтернативи, разглеждани от специалния комитет включват промяна на дивидентната политика, продажба на определени сфери от бизнеса и работа с текущия бизнес план на компанията.

Майкъл Дел, основателят на компанията Dell, обяви през февруари, че иска да сключи сделка с акционерите и да изкупи компанията, партнирайки си с частната инвестиционна компания Silver Lake и Microsoft Corp. Целта е да се улесни трудния преход от производител на компютри към доставчик на услуги за предприятия, далеч от контрола на Wall Street.

Сделката обаче привлече вниманието, след като много от инвеститорите казаха, че предлаганата цена е твърде ниска.

Подкрепи Economic.bg