Стайн-Ерик Велан взема властта в Globul

Назначаването му се очаква да е през третото тримесечие

Снимка: Telenor Group

Автор: Атанас Христов

Норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, която в края на април придоби вторият мобилен оператор на българския пазар - Globul, е номинирала Стайн-Ерик Велан за главен изпълнителен директор на българския телеком, става ясно от съобщение на норвежката компания.

Новото назначение е факт, след като и Европейската комисия одобри споразумението между Telenor Group и гръцката OTE за придобиване на българския мобилен оператор Globul за 717 млн. евро, без приспадане на парични средства и задължения.

"Доволни сме, че Стайн-Ерик Велан ще бъде новият главен изпълнителен директор на Globul. Уверен съм, че опитът му в региона като бивш изпълнителен директор на Telenor Сърбия ще помогне на Globul за по-нататъшното развитие на позицията на компанията като втория по големина мобилен оператор в страната", коментира Кйел-Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент и директор за Европа в Telenor.

"Радвам се, че получих възможност да оглавя Globul - един от водещите телекомуникационни оператори и призната марка в България", каза от своя страна Стайн-Ерик Велан, който сменя на поста Харис Коцибос.

Досега Стайн-Ерик Велан е заемал длъжността ръководител "Мобилни услуги" в Telenor Норвегия. Има богат опит в Централна и Източна Европа, където е бил начело на Telenor Сърбия в продължение на две години и половина. Има опит и като част от ръководството на Telenor в Скандинавия, където е бил начело на норвежкото бизнес подразделение.

Сделката се очаква да приключи през третото тримесечие на 2013 г., когато официално се очаква да бъде назначен и Велан.

В региона на Централна и Източна Европа Telenor Group към момента присъства в Унгария, Сърбия и Черна гора.

Коментари: 0