Станишев: Имаме нужда от правителство на спасението

Никой у нас не живее спокойно и сигурно, за което е виновно предишното правителство, отбеляза соцлидерът

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

България има нужда от ново правителство – от правителство на спасение, от правителство на спасението от ГЕРБ. Борисов нито ще има цялата власт, нито ще може да управлява. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Убеден съм, че Пламен Орешарски и като лични,  и като професионални качества може да бъде един достоен премиер. Кандидатурата му се възприема като много сериозна заявка от страна на БСП“, подчерта „червеният“ лидер. Той допълни, че на 12 май хората трябва да изберат дали искат правителство на ГЕРБ начело с Бойко Борисов, като премиер, и с Цветанов, като вътрешен министър, или едно правителство с ясни ангажименти и със силна социална програма. 

„Борисов нито ще има цялата власт, нито ще може да управлява. В това съм убеден. Причината е, че днес никой в България не живее спокойно и сигурно, за което е виновно предишното правителство", заяви Сергей Станишев.

Соцлидерът коментира и кандидатурата на медийния експерт Мартин Захариев, който попадна в листите на БСП за предстоящите избори. „Изобщо не разбирам тези закачливи намеци. Захариев е човек с много сериозна биография и представлява практически много хора в България", отбеляза Станишев.

Подкрепи Economic.bg