Щатските индекси се повишиха в кратката седмица преди изборите

Сините чипове обаче затвориха с минимално понижение

Индексите в САЩ приключиха тридневната борсова седмица с повишение. Търговията беше три дни заради възстановяването от урагана "Санди", предизвикал най-дългото затваряне, причинено от климата, от 1888 г. насам. Оптимизъм даде и предстоящият на 6 ноември вот за избор на президент в най-голямата световна икономика, пише Bloomberg.

Широкият Standard & Poor's 500 (S&P 500) се повиши с 0.2% на седмична база до 1414.20 пункта, но индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0.1% до 13093.16 базисни точки. Капиталовият пазар в САЩ беше затворен на 29 и 30 октомври. S&P 500 успя да се повиши, след като 71% от компаниите в изчисляването му изнесоха тримесечни резултати, които бяха над прогнозите на анализаторите. Добри макроданни също помогнаха за ръста на бенчмарка.

Акциите на втория по големина американски автомобилен концерн - Ford Motor Co се повишиха със 7.8% до 11.17 долара за акция, след като компанията отчете 14-то поредно тримесечие на печалба. Книжата на Macy's - втората по големина верига универсални магазини в САЩ добавиха 5.5% до 40.61 долара за акция. Капитализацията нарасна след добрите приходи, които отчете компанията. Ръст от 11% до 6.06 долара за акция отчетоха дяловете на застрахователя Genworth Financial Inc, след като компанията победи оценката на анализаторите и отчете по-ниска загуба.

Коментари: 0