Стойнев: „Белене“ няма да бъде на гърба на българските данъкоплатци

Енергийният министър подчерта, че неправилно са били интерпретирани думите на премиера Орешарски

Автор: Божидара Иванова

„Белене няма да бъде на гърба на българските данъкоплатци“. Това каза енергийният министър Драгомир Стойнев по време на ежегодния Национален събор на левицата в местността „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа. Той обясни, че хората в България наистина искат държава, която да работи.

"Искам ясно и категорично да заявя - в момента се прави оценка на икономически и технически анализ на проекта, правят се прогнози за бъдещото потребление на електрическа енергия в дългосрочен план. Този текст, който го видяхте в програмата, бе записан и в плана Орешарски, имаше го и в програмата на БСП, но това по никакъв начин не означава, че от утре стартираме проекта. Нещо повече, ние сме заявили, че държавата няма да издава банкови гаранции“, заяви Стойнев, като подчерта, че неправилно са били интерпретирани думите на премиера Орешарски.

Той посочи, че правителството има план и всеки месец се отчита пред парламента, за да отговори на очакванията на народа. За Бузлуджа енергийният министър каза, че това винаги е място, което зарежда хората, място на оптимизъм, на надежда. Той подчерта, че хората, които се събират там, искат нещо различно от протестиращите в София.

Членове и симпатизанти на БСП се събраха на тазгодишния събор на Бузлуджа, който е под надслов „България на хората“ и е посветен на 122-та годишнина от основаването на социалистическото движение в България. 

Коментари: 0